"Vom promova în continuare relaţiile cu alte ţări, dar trebuie să avem legături strânse cu unele dintre companiile care ne influenţează", a declarat Anders Samuelsen în ediţia de vineri a ziarului Politiken. 

Conform Agerpres, în unele cazuri, giganţi ai tehnologiei ca Apple, Microsoft şi Google au un impact economic mai mare sau o mai mare influenţă asupra vieţii cotidiene a danezilor de rând decât unele ţări unde Danemarca are prin tradiţie reprezentanţi diplomatici. 

Potrivit lui Samuelsen, companiile "sunt ca un nou fel de state şi trebuie să stabilim conexiuni cu ele". 

"Trebuie să ne întărim capacitatea de comunicare cu aceste companii", a adăugat ministrul danez, care consideră că numirea unui ambasador ar putea avea o contribuţie pozitivă în acest sens. 

Încă nu s-a decis unde să-şi aibă sediul noul ambasador şi când ar urma să-şi înceapă activitatea, a precizat pentru Politiken un purtător de cuvânt al MAE de la Copenhaga. 

Un cercetător a menţionat pentru ziarul danez că numirea va fi una "simbolică", iar diplomatul nu va avea personal de asistenţă. 

Recent, compania Facebook a anunţat că intenţionează să instaleze în oraşul danez Odense un nou centru european de date, iar în 2015 grupul Apple a dezvăluit un proiect în valoare de mai multe miliarde de coroane de creare a unui centru de date la Viborg, în vestul Danemarcei.