în jurul orei 16:45, cursul euro sărise deja de 4,63 lei, urcând la un moment dat până la 4,6335 lei, maximul zilei, după cum se poate vedea în graficul ataşat.

Pragul de 4,63 lei a fost spart imediat ce au apărut primele informaţii că pronunţarea Curţii Constituţionale se amână până în septembrie.
Ora 14:45 CURSUL EURO a sărit de 4,62 lei pe interbancar
Întârzierea deciziei Curţii Constituţionale şi declaraţiile senatorului PNL Eugen Nicolăescu, conform cărora Parlamentul ar trebui să se pronunţe pentru un alt referendum dacă nu va fi validat primul, s-au resimţit pe piaţa interbancară, unde cursul euro a trecut consistent de pragul de 4,62 lei.
Cu circa un sfert de oră înainte de ora 15:00, un euro era tranzacţionat la 4,6247 lei, maximul zilei, după cum se poate vedea şi în graficul ataşat.

Ora 13:00 CURSUL EURO a ajuns la aproape 4,61 lei
Moneda naţională a continuat să se deprecieze consistent joi în faţa euro, BNR anunţând un curs de referinţă de 4,6097 lei, în urcare cu 2,12 bani (0,46%) faţă de ieri, în condiţiile în care piaţa s-a inflamat în aşteptarea şi amânarea deciziei Curţii Constituţionale cu privire la rezultatul referendumului de duminică.
De asemenea, cursul dolarului american a urcat cu 2,43 bani (0,65%), până la 3,7528 lei.
Pe piaţa interbancară, cursul euro sărea la 4,616 lei, la nici zece minute de la anunţarea referinţei de către BNR, ceea ce ne-ar putea duce cu gândul că banca centrală a ţinut leul cu puţin timp înainte de ora 13:00.
Este posibil ca pe fodul incertititudinii legate de rezultatul referendumului să asistăm la o depreciere continuă a leului.
Ora 12:30 Pregătiţi-vă de un CURS EURO CU 2 BANI MAI MARE ca ieri
În aşteptarea pronunţării Curţii Constituţionale pentru validarea/invalidarea referedumului de duminică, leul era supus presiunilor de depreciere pe piaţa valutară. Astfel, cu o jumătate de oră înainte de referinţa BNR, cursul euro se situa în jurul nivelului de 4,61 lei pe piaţa interbancară, cu aproximativ 2 bani peste referinţa de ieri.
Cursul euro a început să se reinflameze pe piaţa interbancară imediat ce au apărut discuţii cu privire la validarea/invalidarea referendumului, ceea ce ar genera continuarea incertitudinii politice.
Ieri seară, cursul euro a atins chiar nivelul de 4,62 lei, după ce Curtea Constituţională a amânat pentru azi decizia sa, cerând date suplimentare de la MAI şi INS.
Ieri, BNR a anunţat un curs de referinţă al euro de 4,5885 lei, în urcare cu 1,90 bani faţă de marţi.