Tragedia s-a produs în localitatea Ojdula din județul Covasna. În luna martie, un prinț a ucis cel mai frumos exemplar de urs carpatin, poveste care a ajuns pe primele pagini ale ziarelor din toată lumea.

Pădurea în care s-a produs evenimentul este una ruptă dintr-un basm, iar la fel este și localitatea Ojdula, unde simți deja că ești în Ungaria. Indicatoarele de la Primărie și de la Consiliul Local sunt scrise atât în maghiară cât și în români, iar același lucur este valabil și în cazul anunțurilor de pe porțile oamenilor.

Oamenii vorbesc în ungurește, indiferent de ce mașini vâd și sunt și foarte prietenoși, scrie Adevărul. Potrivit sursei citate, la câteva zile după scandalul “Ursul Arthur şi prinţul de Liechtenstein”, mai mulți săteni au fost întrebați despre acest eveniment.

Toată lumea a auzit cazul din vorbă în vorbă, de la televizor și nu numai. Unii neagă, unii vorbesc în ungurește, alții au vorbit deschis despre acest eveniment.

Reacția sătenilor din Covasna

„Neh, că ne ştie toată lumea acu cu ursul ăsta!”, a spus o femeie pentru Adevărul.

De cealaltă parte, o altă femeie nu a fost deloc afectată de această tragedie, susținând că îi e frică inclusiv să iasă din gospodărie de teama urșilor. „Ce ştiţi voi? Mie mi-e frică să merg şi până în grădină seara. E plin de urşi p-acilea! Eu am văzut unul în curtea bisericii”, a spus femeia.

Un vecin însă a contrazis-o pe femeie. Acesta susține că urșii vin în sat pentru că le este foame, în condițiile în care pe vremuri, aceștia aveau ce să mănânce în pădure.

„Nu-i aşa tanti! N-ai dreptate! Vin urşii, dar le e şi lor foame. Ăştia de la ocolu’ silvic n-au grijă de ei. Pe vremuri le duceau mâncare în padure, îi numărau. Acu-s la voia lui Dumnezeu. Nimeni nu le ţine socoteala. Mai vine câte un străin d’ăsta şi-i împuşcă. Deh, ăia bogaţi fac ce vor ei oricum!”, a spus bărbatul pentru sursa citată.