Fostul primar al comunei Ozun, Raduly Istvan, a fost învestit, joi, prefect al judeţului Covasna, la propunerea UDMR, acesta preluând postul rămas vacant în urmă cu o lună, după eliberarea din funcţie a lui Iulian Todor.

Raduly Istvan are 52 de ani, este licenţiat în Drept şi doctor în Geografie, fiind specializat în domeniul turismului şi dezvoltării rurale.

Acesta a fost lector universitar la Universitatea ‘Babeş-Bolyai’, în urmă cu 10 ani a devenit înalt funcţionar public, iar din anul 2004 şi până la numirea în funcţia de prefect a fost primar al comunei Ozun, una dintre cele mai mari comune din judeţul Covasna.

Ce spune despre mandatul de prefect

Raduly Istvan a declarat că mandatul de prefect este o provocare, iar printre obiectivele sale se numără îmbunătăţirea relaţiei dintre consiliile locale şi Prefectură, precum şi sporirea eficienţei în cadrul instituţiilor deconcentrate.

“Consider că prin asumarea acestor deziderate toţi covăsnenii au de câştigat, indiferent de etnie. Sunt încrezător că este posibil să creăm o bună atmosferă de lucru şi un nivel înalt din punct de vedere profesional, promovând astfel dezvoltarea durabilă a judeţului”, a spus Raduly Istvan.

Noul prefect va face echipă cu subprefecţii Cosmin Boricean şi Dulanyi-Balogh Szilard, numiţi în funcţii la propunerea PNL, respectiv USR.

Fostul prefect al judeţului Covasna, Iulian Constantin Todor, susţinut de Partidul Mişcarea Populară, a fost eliberat din funcţie la începutul lunii martie, acestea revenind pe postul ocupat anterior în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice.

Sursa foto: Pixabay