Ideea lui Alex de a produce uleiuri de măsline ecologice extravirgine a venit în urmă cu câţiva ani. Alex provine dintr-o mare familie bisericeasca de clerici, dar el nu s-a facut preot, insa a studiat teologia in Grecia la Muntele Sfânt. De fapt, el acolo a si fost născut. Revenit in Grecia pentru facultate a învăţat de la un prieten, Mihalis Halikias, câte ceva despre antreprenoriat. Au profitat de o oportunitate şi au preluat o plantaţie de măslini şi o veche fabrică nefolosită.

El susţine că din respect pentru oameni şi dragoste de Dumnezeu face lucrurile naturale şi autentice.

În afacerea sa, tânărul a investit 200.000 de euro în Grecia şi urmează să mai investească 20.000 de euro într-o distribuţie locală din România. “Este o afacere destul de capitalizata pe partea de producţie, în Grecia. Pe plan local se investeşte mai mult în vânzări şi în marketing. Depozitarea şi transportul încercăm sa le externalizăm. Vânzările le vom face prin intermediul mediului online”, ne-a spus Alexandru Coman.

În prezent, Cămara grecească, afacerea tânărului, nu reuşeşte să aducă multe venituri deoarece este un start-up în România, dar antreprenorul speră că va devein profitabilă în curând deoarece are nişte preţuri competitive.

În ceea ce priveşte preţurile, acestea sunt aproximativ ca cele din comerţ. “Pentru ca practic nu se găseşte ceea ce trebuie. Este şi aici precum la găinile crescute pe banda de producţie. De exemplu, uleiul se maturează în opt luni. Niciun producator ecologic industrial nu poate aştepta atât timp din varii motive. Şi pentru ca uleiul să se facă mai repede se adaugă diverse ingredient nu tocmai bune. Dar acesta este doar unul dintre trucurile comerciale care transformă mâncarea în otravă", a completat Alexandru.