Dedicată muzicii dintotdeauna, artista mărturiseşte, pe blogul său, că a început să cânte de la vârsta de 3 ani şi continuat pe tot parcursul şcolii şi al liceului, la Oneşti, oraşul natal.  A participat la primul festival la doar 14 ani, la Focşani, unde a fost remarcată de Dumitru Moroşanu şi Jolt Kerestely.

Acesta a fost momentul cheie în cariera ei, pentru că a ajuns la Bucureşti, unde a participat la preselecţia pentru concursul de televiziune „Steaua fără nume“, deşi nu îndeplinea criteriul vârstei minime de participare, de 17 ani. Copilul cu voce impresionantă câştigă trofeul acestui concurs, la 16 ani.

După Revoluţie, Loredana Groza începe să aibă spectacole în Europa. În martie 1990 cântă la celebra Palladium Hall din Londra, apoi, timp de doi ani, face turnee în Italia alături de Cristiano Malgioglio, Rita Pavone şi Tedi Reno. Se întoarce în România în 1993 şi câştigă din nou la Mamaia, la secţiunea şlagăre, cu piesa „Ce va fi cu iubirea mea“.

Astăzi, frumoasa cântăreaţă se poate lăuda cu un palmares impresionant, câştigat în primul rând prin felul în care şi-a reinventat, în ultimii 26 de ani, talentul.

Citiţi şi Povestea Gabrielei Firea, jurnalistul care a ajuns primar al Capitalei

Citiţi şi Povestea Ancăi Vlad, femeia care a creat "Farmacia Inimii, Catena"

Citiţi şi Povestea Laurei Codruţa Kovesi, femeia în care românii au cea mai mare încredere!

Citeşte şi Povestea Ancăi Dragu, a doua femeie ministru al Finanțelor din istoria României

Site-ul capital.ro vă prezintă în fiecare zi din luna martie portretul unei femei de succes din România, extras din ultima ediţie a Top Capital 50 Femei de Succes, publicat la finalul anului trecut.