Ana Maria s-a născut și a copilărit în cartierul Rahova din București. Părinții s-au gândit să-i canalizeze energia către un sport. Prima propunere a fost tenisul de câmp, însă racheta nu a atras-o pe tânăra Ana Maria.
 
A ajuns la scrimă, unde a început cu floreta. Până la urmă, a ales spada, pentru că era singura armă în toată sala cu mâner pentru stângaci. Ana Maria Popescu a devenit campioană a României după doar 7 luni de antrenamente. Aceasta a fost prima medalie din sutele care au urmat, toate obținute cu multe sacrificii.
 
După bacalaureat i-a fost oferită o bursă de către o universitate din America, dar a ales să rămână în România. Nu regretă decizia, chiar dacă nu a avut parte de cele mai bune condiții pentru antrenamente. Dar cu toate neajunsurile din sportul românesc, Ana Maria a fost impresionată de modul în care românii prezenți la Rio au susținut echipa României.
 
„Un singur lucru m-a impresionat. Galeria! Să auzi o sală întreagă încurajându-te?! Asta nu se întâmplă des în filmul nostru și este uimitor când ți se întâmplă ție“, a scris ea pe Facebook scrimera. La Jocurile Olimpice din Brazilia fetele au plecat fără promisiuni, dar pline de speranță. Iar rezultatul final a fost spectaculos: echipa României a surclasat SUA, Rusia sau China.

Citiţi şi Povestea Gabrielei Firea, jurnalistul care a ajuns primar al Capitalei

Citiţi şi Povestea Ancăi Vlad, femeia care a creat "Farmacia Inimii, Catena"

Citiţi şi Povestea Laurei Codruţa Kovesi, femeia în care românii au cea mai mare încredere!

Citiţi şi Povestea Ancăi Dragu, a doua femeie ministru al Finanțelor din istoria României

Citiţi şi Povestea CEO-ului care se află de 10 ani la conducerea celei mai mari companii din România

Site-ul capital.ro vă prezintă în fiecare zi din luna martie portretul unei femei de succes din România, extras din ultima ediţie a Top Capital 50 Femei de Succes, publicat la finalul anului trecut.