Jack Ma este preşedintele, dar şi principalul fondator al companiei Alibaba Group. În acest an, averea antreprenorului s-a triplat pe baza anunţului că firma se pregăteşte pentru o listare pe bursa din New York. Aşadar, Alibaba Group vrea să atragă până la 20 miliarde de dolari prin listarea pe bursă, ceea ce ar reprezenta un nou record istoric, anticipând o capitalizare de piaţă de 109 miliarde de dolari.

Ma s-a născut în Hangzhou, provincia Zhejiang din China. Deşi el a dat de doup ori examenul, a reuşit să intre la Institutul Hangzhou, şi a reuşit să-l absolve în 1988, cu diplomă în limba engleză. La şcoala, Jack Ma era preşedintele studenţilor, iar ulterior a devenit lector pentru Limba Engleză şi pentru Comerţul Internaţional, în cadrul Universităţii Hangzhou Dianzi.

Mai târziu, Jack Ma a început să construiască site-uri pentru compani chineze, cu ajutorul unor prieteni din America.

În 1995, Ma a înfiinţat China Yellowpages, prima companie care se baza pe internet. În 1999, el a deschis Alibaba.com, un site unde se poate face business to business, iar acum pe această platformă se întâlnesc peste 79 de milioane de membri, din peste 240 de ţări şi teritorii. Jack Ma este acum preşedintele Alibaba Group, care deţine nouă subsidiare. Jack Ma a fost primul antreprenor chinez care a apărut pe coperta Forbes Magazine.

Primul salariu pe care l-a câştigat Jack Ma a fost de 15 dolari pe lună, iar acum acesta a ajuns să deţină o avere de aproape 13 miliarde de dolari.