Poveste uluitoare în Italia! O tânără româncă, dată dispărută de 16 ani, după ce a dispărut din faţa casei, din Sicilia, pe când avea doar 4 ani, ar fi fost acum găsită.

Tânăra ar fi fost găsită după ani de zile, la aproape 600 km distanţă

Este vorba despre Denise o tânără de 19 ani, cu origini româneşti, care locuieşte în Scalea, provincia Cosenza. Ea este acum în mijlocul unei anchete, în condiţiile în care există asemănări cu Denise Pipitone, o fetiţă ce a dispărut din faţa casei în septembrie 2004 din Mazara del Vallo, Sicilia, scrie agenţia ANSA, potrivit stiridiaspora.ro.

O femeie din Scalea a contactat Poliţia, după ce a constatat cât de mult seamănă tânăra de 19 ani cu Denise Pipitone, dar şi că datele româncei coincid cu cele ale fetiţei dispărute.

Parchetul din Marsala a intervenit şi le-a cerut carabinierilor să efectueze cercetări în acest caz.

Ce au aflat anchetatorii până în prezent?

Tânăra de etnie romă a fost audiată timp de mai multe ore, însă oamenii legii nu au oferit până acum detalii, cercetările desfăşurându-se deocamdată în confidenţialitate maximă.

Totuşi, surse apropiate de anchetă le-au povestit jurnaliştilor că tânăra româncă nu a fost evazivă şi le-a povestit anchetatorilor despre viaţa sa, a indicat cine sunt părinţii ei şi cum pot fi găsiţi aceştia, scrie şi La Repubblica.

Se pare totuşi că tânăra ar fi declarat că are 19 ani, pe când fata dispărută din Sicilia ar fi trebuit să aibă deja 21 de ani în prezent, astfel că este neclar deocamdată dacă este vorba despre una şi aceeaşi persoană.

Judecătorii pot cere compararea ADN-urilor

Acum, decizia stă în mâna magistraţilor din Marsala, care pot decide să compare ADN-urile, în cazul în care consideră că au destule elemente clare în acest caz.

Denise Pipitone a dispărut la 1 septembrie 2004 în Mazara del Vallo (Trapani) în timp ce se juca pe stradă cu verișorii ei, lângă casa bunicii și a mătușii materne. A fost văzută pentru ultima dată la ora 11:45 de către o mătușă, în timp ce se juca pe trotuar. Alarma a fost dată în aceeași zi.

Sursă foto: Dreamstime