O studentă din Italia a fost injectată, din greșeală, cu 6 doze de vaccin. Tânăra este ținută sub observație

Tânăra de 23 de ani a mers să se vaccineze împotriva coronavirusului la un spital din Massa, regiunea Toscana din Italia. Asistenta medicală care trebuia să îi administreze vaccinul Pfizer, i-a administrat, din greșeală, șase doze ale acestui vaccin.

Amintim că procedura standard de vaccinare presupune ca personalul medical să extradă din flacon, cu o siringă, cantitatea potrivită unei doze. După ce asistenta și-a dat seama de greșeala comisă, a anunțat-o imediat pe tânără.

Studenta a fost internată

Având în vedere că nu se știe dacă cele șase doze de vaccin vor avea un efect negativ asupra tinerei studente, aceasta a fost internată și este ținută sub observație de către personalul medical.

Potrivit publicației italiene Gazzetta del Sud, studenta se află în stare bună și a primit tratament. Pentru a fi siguri că nu i se va întâmpla nimic, medicii au decis să o mai țină în spital sub observație.

Autoritatea sanitară Toscană Nord Ovest a confirmat luni, 10 mai, informația. Amintim că este primul caz de acest tip raportat în Italia.

Italia a accelerat campania de vaccinare

La începutul lunii mai, Italia a depășit pragul de 20 milioane de doze de vaccin administrate. 14.084.097 de persoane au primit prima doză (reprezentând 23% din populația totală), iar 6.027.879 au fost imunizate (reprezentând 10% din populație).

Matteo Villa, un analist care a urmărit campania de vaccinare din Italia, spunea că menținerea acestui ritm de vaccinare în următoarele săptămâni este puțin probabilă, din cauza aprovizionării.

„Probabil că nu vom face 500.000 de doze în fiecare zi până la sfârșitul lunii mai”, afirma Villa.

Sursă foto: Dreamstime