Potrivit acestuia, dacă 2013 a reprezentat anul concedierilor, 2014 a fost cel al creşterilor veniturilor şi, pentru prima dată după şase ani, compania va avea un profit de circa 14,5 milioane euro.

'Nu previzionăm nicio reducere de personal, dacă noul acţionariat va veni cu o nouă strategie, din punctul nostru de vedere, nu vom accepta ca şi soluţie de redresare imediată a companiei eliberarea de personal. Noi avem nevoie de investiţii şi îmi doresc să ajungem la un punct în care să avem nevoie de mai mulţi oameni. Trebuie să spunem că dacă 2013 a fost anul concedierilor, 2014 a fost anul creşterilor veniturilor şi ne aşteptăm, pentru prima dată după şase ani, la un profit de 14,5 milioane de euro. În trimestrul doi al anului 2015 se va lua o decizie în privinţa privatizării. Există deja o depunere de ofertă neanganjantă din partea poştei belgiene Bpost. Suntem la momentul la care analizăm oferta lor', a declarat Alexandru Petrescu.

În context, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Matei Brătianu, a precizat că banii obţinuţi în urma privatizării companiei vor fi folosiţi pentru modernizarea Poştei Române.

'Privatizarea în sine nu presupune reduceri de personal (…) În momentul acesta este om pe loc, deci nu este loc de restructurări, iar în momentul în care va veni un alt patron, va fi lupta sindicatului cu noul patronat dacă va dori să reducă nejustificat personalul. Trebuie să ştie oamenii că, pentru prima dată în România, banii pe care îi va plăti investitorul pentru a cumpăra compania nu vor ajunge la bugetul statului, ci vor fi folosiţi pentru modernizarea Poştei Române', a afirmat Matei Brătianu.

Cei doi au participat, joi, la inaugurarea unui nou oficiu poştal la Târgu-Jiu, lucrările de reabilitare şi modernizare a unităţii costând peste 420.000 lei. Până la sfârşitul anului, va fi modernizat şi Oficiul poştal nr 4 din municipiu, acţiunile de acest fel continuând şi în alte judeţe, fiind parte a planului strategic de modernizare a Poştei Române.

SURSA: Agerpres