Se schimbă serviciile la Poșta Română. A apărut un nou portal

Miercuri, Poșta Română a inaugurat un portal imobiliar, prin intermediul căruia va pune la dispoziție 500 de proprietăți destinate închirierii, a declarat directorul general al operatorului poștal de stat, Valentin Ștefan, în cadrul unei conferințe de presă.

Acest portal oferă acces la o gamă variată de spații comerciale, apartamente, birouri și terenuri disponibile pentru închiriere. Lansarea acestuia face parte din strategia companiei de a valorifica mai eficient activele imobiliare.

„Poşta are cam 2.000 de proprietăţi. Din cele 2.000, 1.000 sunt în circuit poştal, deci nu ne atingem de ele. Restul de 1.000 sunt valorificate spre închiriere. Din cele 1.000 care sunt deschise spre închiriere, avem 500 deja închiriate şi 500 pe care le încărcăm pe platformă. Din cele închiriate, anul trecut am închiriat 120 în plus, care nu aveau un contract de închiriere şi am renegociat vreo 300. Deci în concluzie încă mai avem vreo 50-100 care trebuie renegociate, dar probabil că acolo preţul chiriei era bun şi nu le-am prioritizat”, a explicat Valentin Ştefan.

Conform declarațiilor sale, compania deține spații care au rămas neutilizate de mai mulți ani și intenționează să le ofere spre închiriere. În plus, unele dintre subunitățile poștale dispun de sute de metri pătrați, iar Poșta Română are nevoie de suprafețe mai mici. În astfel de situații, locațiile pot fi subdivizate pentru a permite închirierea unei părți din spațiu. De asemenea, există între 20 și 30 de subunități închise la nivel național, iar aceste spații urmează să fie incluse în oferta de închiriere.

Sursa: Inquam Photos / Ilona Andrei

Platforma va fi utilizată exclusiv pentru proprietățile din patrimoniu

Poșta Română va pune la dispoziție spații comerciale, birouri, apartamente care erau inițial destinate angajaților săi, precum și terenuri.

Claudiu Ilie, manager în cadrul unității de afaceri imobiliare, a subliniat că platforma va fi utilizată exclusiv pentru proprietățile din patrimoniul companiei.

În perioada 2021-2022, veniturile companiei din închirieri se ridicau la 700.000 de lei lunar. În prezent, compania a înregistrat o creștere a veniturilor din închirieri, ajungând la 1,1 milioane de lei lunar.

Compania Națională „Poșta Română” a organizat miercuri, 24 aprilie 2024, o conferință de presă cu ocazia lansării Portalului Imobiliar al companiei. Acest portal constituie sursa oficială pentru serviciile de închiriere imobiliară, oferind o gamă largă de spații comerciale, apartamente, birouri și terenuri deținute de companie, disponibile pentru închiriere.