Giorgio,aşa cum l-a denumit suceveanul, este un porc cu greutate deoarece cântăreşte 550 de kilograme, are o înălţime de 1,2 metri. Porcul face parte din rasa Marele Alb şi are o vârstă de 3 ani şi o lungime de 2,4 metri.

Fermierul spune că nu este greu să creşti un astfel de animal având în vedere că mânâncă cereale de grâu, orz, secară, floarea-soarelui, ovăz, lucernă – toate măcinate împreună și administrate sub formă de făinuri. Totodată, Giorgio bea zer în loc de apă.

Pe lângă Giorgio, Vasile Coraciuc mai creşte , în ograda sa ce se întinde pe o suprafaţă de 1 hectar, alţi 50 de porci şi 8 vaci. “Cresc porci din rasa Mangaliţa şi Marele Alb, dar şi mistreţi. Cel mai uşor de crescut sunt cei din rasa Marele Alb”, spune fermierul. Un astfel de purceluş costă în jur de 700 de euro.

Coraciuc a lucrat timp de 16 ani în Italia, iar în urmă cu 4 ani s-a întors în România să crească porci. A început cu 10 animale. A cumpărat câteva scroafe de rasă cu 700 de euro, pentru fiecare. Acesta spune că se bucură că a ajuns în Italia deoarece acolo a învăţat cum trebuie să creşti un astfel de animal în condiţii optime. “Trebuie să ai răbdare cu un astfel de animal. Trebuie să-i vorbeşti şi să-i oferi o dietă corectă”, a mai zis fermierul.