RCS&RDS, cea mai mare companie de cablu şi internet din  ţara noastră, a investit până în prezent două miliarde de dolari în reţea. "Suma poate fi mai mare, nu ştiu pe de rost, dar sigur în 2008 investiţiile în reţea se ridicau la un miliard de dolari", a declarat Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al companiei.

Compania a lansat recent abonamentele de internet Digi Net Fiberlink 500 şi Digi Net Fiberlink 1000, în valoare de 49 lei, respectiv 59 lei (TVA inclus), care se adresează clienţilor persoane fizice şi pot fi oferite de către companie în reţelele sale din toată ţara, în peste 150 de localităţi, în zonele urbane, dar şi în cele periferice şi rurale, începând de la 1 noiembrie. "Precomenzile încep din 15 octombrie, iar instalarea serviciului presupune resertizarea cablurilor, însă clienţii nu trebuie să achiziţioneze niciun dispozitiv", a declarat Popoviciu.

"Serviciul de internet este disponibil aproape în toată reţeaua, mai puţin în anumite zone rurale. Aria de acoperire este foarte importantă pentru noi" a adăugat Popoviciu. În ceea ce priveşte numărul de clienţi, oficialul RCS&RDS nu a oferit nicio cifră, însă a declarat că este în creştere.

De ce internet de 1 Gbps

"În lume mai sunt câţiva operatori mici care oferă astfel de abonamente, dar la scară mare, în cazul companilor mari, acestea  pot fi numărate pe degete. Cu siguranţă ştiţi de proiectul Google din Kansas, mai există Freenet în Franţa  şi mai sunt câteva exemple, în Asia şi în ţările baltice", au spus oficialii RCS&RDS.
"De ce am lansat internet la viteza de 1 Gbps? Pentru că reţeaua ne permite, nu am văzut niciun rost să limităm viteza din motive comerciale", a declarat Popoviciu. Acesta a menţionat că lansarea acestor abonamente de internet nu are legătură cu UPC, care a lansat recent Internet de 200 de Mbps în anumite localităţi din ţară.
Abonamentele existente Fiberlink 1 şi 2 de 50 Mbps şi 100 Mbps, de 29 lei, respectiv 39 lei, nu se vor modifica. "Preţul este adaptat pieţei şi puterii de cumpărare a românilor. Noi credem că am contribuit decisiv la dezvoltarea internetului de mare viteză în România. Am făcut tehnologia accesibilă tuturor. Spre deosebire de alţi concurenţi care afirmă că ARPU (venit mediu per utilizator) este mic în România, noi spunem că ARPU este adaptat la puterea de cumpărare a românilor", afirmă oficialul RCS&RDS.

Reprezentanţii RCS&RDS au efectuat un test în cadrul conferinţei, iar viteza Digi Net Fiberlink 1000 a fost de 925 Mbps pentru download şi 102 Mbps pentru upload. Acest lucru înseamnă că un abonat RCS&RDS va putea descărca cu o viteză reală de 125 MB/s.

Referitor la clienţii business, Popoviciu a declarat că aceştia pot opta pentru orice tip de viteză. Întrebat ce înseamnă acest lucru, Popoviciu a declarat "nelimitat, de la 10 Gbps până la 100 Gbps, dar nu este cazul".
RCS & RDS şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară. RCS & RDS este lider pe piaţa din România în furnizarea serviciilor de internet şi de televiziune prin cablu şi satelit şi este cel mai mare furnizor alternativ de servicii de telefonie fixă.