"Povestea asta cu Codul fiscal de săptămâna trecută este mult mai gravă decât pare. A părut o stângăcie, o nebunie a lui Biriş, dar am aflat de la acesta că toată lumea ştia. Şi ministrul de Finanţe şi domnul Cioloş. Deci, prima problemă este că ne-au minţit. E foarte important că un Guvern tehnocrat teoretic ne spune adevărul. Politicienii sunt răi, au interese, dar ei ar fi trebuit să ne spună adevărul. Deci au ştiut toţi de modificarea aia de Cod fiscal. (…) E pentru prima dată când dumneavoastră şi nu noi, Opoziţia, i-aţi prins cu o minciună gravă legată de Codul fiscal, nu aşa de o chestiune micuţă", a declarat Ponta, la sediul PSD. 

El a adăugat că modificările ce urmau a fi aduse Codului fiscal nu vizau interese ale unor firme din România, ci "companii străine şi nu ştiu ce persoane care au conturi prin Elveţia". 

"E foarte important ca să ştim de fapt cine influenţează Guvernul actual. Ei făceau lucrurile astea pentru voiau să îşi rezolve nişte firme, nişte prieteni din străinătate sau voiau să le facă pentru că, de fapt, situaţia bugetară a României în 2017, pentru că acum încă trăiesc din ce am adunat noi în anii trecuţi, este foarte gravă? (…) Uitaţi-vă cine câştiga din modificările la Codul fiscal. Eu cred că o parte dintre tehnocraţi o să îi vedem lucrând, din ianuarie, la cei care trebuiau să câştige în urma modificărilor Codului fiscal", a susţinut Ponta. 

Potrivit acestuia, toţi cei care candidează şi doresc să se implice în actul de guvernare după alegerile din 11 decembrie ar trebui să cunoască "ce moştenesc" de la Guvernul tehnocrat. "E foarte important ce ne lasă tehnocraţii (…) şi trebuie să vedem cât de rău va fi ceea ce va moşteni viitorul Guvern PSD-ALDE", a spus Ponta. 

El a criticat faptul că Guvernul tehnocrat emite ordonanţe de urgenţă în situaţii în care există şi un interes financiar. 

"Guvernul ăsta când trebuie să dea OUG, nu le dă. Cum ar fi deciziile CCR. Sunt o mulţime de decizii ale Curţii pe care Guvernul actual le refuză pur şi simplu. Nu vor să facă ce zice CCR. În schimb, când au un interes personal şi de obicei financiar, pecuniar, foloase materiale patrimoniale, în cazul lor – poc cu ordonanţa de urgenţă. Să număraţi ordonanţele de urgenţă din 2015 şi pe cele din 2016 să vedeţi unde iese cu plus", a mai afirmat Ponta. 

AGERPRES