Totodată, Victor Ponta vine și cu o serie de propuneri pe care Guvernul trebuie să le ia în calcul.

„Principalele măsuri economice trebuie să fie legate, unu, de agricultură; agricultura, în acest moment, este lovită nu doar de criza de sănătate, dar şi de o secetă cumplită, şi cred că statul român, aşa cum fac deja alte ţări, ar trebui să plătească în avans subvenţiile în agricultură, să sprijine acele zone calamitate de secetă şi să sprijine păstrarea muncitorilor în România”, a spus Victor Ponta.

Sprijin pentru firmele românești

În opinia liderului Pro România, toate firmele românești au nevoie de un sprijin privind plata contribuțiilor și a taxelor către Guvern.

Infrastructura este și ea o prioritate. Potrivit fostului premier, începând cu luna viitoare trebuiesc repornite trei proiecte foarte importante.

„Considerăm în acest moment că toate firmele româneşti trebuie să beneficieze de sprijin concret legat de plata contribuţiilor şi a taxelor către guvern, iar în al treilea rând, cred că acum, când Comisia Europeană nu mai are acele reguli foarte stricte de care ne-am lovit în ultimii ani, cred că este momentul în care proiectele principale de infrastructură pot să fie demarate cu firme româneşti – nu mai facem licitaţii internaţionale, cum eram obligaţi până acum – nu mai avem limita de deficit pe care ne-o impunea înainte pactul fiscal; trebuie să dăm drumul luna viitoare la aceste proiecte de infrastructură – şi mă refer în special la cele trei proiecte, şi anume Piteşti-Sibiu, Comarnic-Braşov şi autostrada Moldovei”, a adăugat Victor Ponta.