„Ce înseamnă măsurile care se iau mâine de Guvern?  De la 1 ianuarie se suspendă prevederile legii pensiilor care impun indexarea de la 1 ianuarie a pensiilor cu un coeficient între creșterea salariului mediu și inflație. Deci până în septembrie nu primesc nici un leu în plus. 

Exact cei care au votat au cel mai mult de suferit. În același timp de la 1 ianuarie indemnizațiile aleșilor cresc. Și al meu ca deputat. Mai pe înțelesul tuturor: mie îmi crește salariul de deputat, dar mamei mele nu-i crește pensia. Iar eu mă simt revoltat. Este o mită pe care Dragnea vrea să o ofere parlamentarilor, primarilor… Eu nu vreau să iau mita aia. Cum adică înghețați pensiile, dar mărești salariile demnitarilor? E o chestiune care n-are legătură nici cu social democrația. 

Poate ne vede Teodorovici și zice și el: băi, e prea mare măgăria. Cum adică să mărim salariile la demnitari  și să înghețăm pensiile? E prea mare măgăria. Și eu îmi doresc un salariu mai mare, dar e o mizerie”, a declarat președintele PRO România, Victor Ponta, în emisiunea moderată de Denise Rifai la Realitatea TV.