Poluare în București. Pe ce loc este Capitala în topul european al calității aerului?

Poluare în București. Vorbim despre unul dintre cele mai poluate orașe din Europa! O spun clar datele oficiale ale Agenției Europene de Mediu.

Capitala României se află pe o poziție deloc onorantă în clasament: 302 din 375 de orașe analizate. Orașe din Portugalia și Suedia se află pe primele poziții, având cel mai curat aer la nivel european.

Care sunt cauzele aerului de multe ori irespirabil cu care se confruntă locuitorii Capitalei, în afară de traficul auto? Marile șantiere pun și ele viața oamenilor în pericol, ca urmare a poluării pe care o generează.

Nereguli pe șantierul Autostrăzii A0 și la Podul Grant

Recent, Garda de Mediu a mers în control pe viitoarea Autostradă A0, dar și la șantierul de la Podul Grant. Reparațiile la acesta din urmă au început recent.

Comisarii Gărzii de Mediu au găsit nereguli mari pe șantierul A0, pe toate cele opt tronsoane ale autostrăzii-inel din jurul Capitalei. Ȋn cazul a șapte din opt tronsoane, s-au aplicat amenzi. Valoarea totală: peste 100.000 de lei.

Poluarea generată de șantierele viitoare autostrăzi s-a resimțit puternic în județul Ilfov și în București.

O stație privată de monitorizare a indicat un nivel ridicat de poluare nu departe de Lotul 1 Nord al Autostrăzii A0.

O altă stație amplasată în proximitatea Podului Grant, în vecinătatea școlii Geo Bogza, a indicat la prânz o concentrație foarte înaltă de particule PM10. Acestea sunt particule extrem de mici pe care le inhalăm și care ajung în plămâni.

Concentrația de particule era de două ori mai mare decât valoarea limită recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Garda de Mediu a luat în colimator aceste lucrări desfășurate la Podul Grant, începute în luna octombrie și care au generat perturbări în zonă.

Oamenii se plâng că au ajuns să stea cu geamurile închise

Oamenii din zonă se plâng că este extrem de mult praf în zonă și nu mai pot deschide geamurile.

„Da, este (praf – n.r.). Pentru că nu udă și sparg până târziu și după amiaza se simte. E praf mult. Nu se poate aerisi.

Știți de ce? Pentru că podul este foarte aproape de blocuri și nu se poate”, a spus un bucureștean pentru Știrile ProTV.

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Andrei Corlan, spune că cei angajați în aceste lucrări ar trebui să aibă un program bine stabilit de udare, pentru a împiedica răspândirea prafului în aer. Mai mult, trebuie montate plase de protecție pentru reținerea pulberilor.

Inspectorii Gărzii de Mediu au mai controlat și alte obiective în ultima perioadă. E vorba despre fabricile de ciment, dar și CET-urile de unde provine agentul termic.