Potrivit unui comunicat al IGPR remis sâmbătă AGERPRES, în urma schimbului suplimentar de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 3-10 februarie au fost localizate, pe teritoriul României, 367 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS.

"Poliţiştii români au pus în aplicare 34 de mandate europene de arestare, au depistat 118 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi şapte persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. De asemenea, pe teritoriul României au fost identificate 72 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 15 documente şi 2 certificate de înmatriculare. Totodată, 179 de persoane, căutate de autorităţile române, au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române", se menţionează în comunicatul de presă.

Dintre cele 179 de persoane căutate de autorităţile române, 35 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 17 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar şapte persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii din statele membre au identificat 52 de autovehicule şi şapte documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale. Agerpres