Voxline, companie specializată în marketing mobil şi aplicaţii pentru reţele de telefonie, lansează un serviciu prin care utilizatorii online pot efectua tranzacţii internaţionale de mică valoare pentru serviciile de tip premium content.

Serviciul, intitulat Voxshop, se adresează vorbitorilor de limba română şi oferă acces contra cost la informaţii prezentate în limba română, însă este valabil pentru orice rezident al ţării de unde se efectuează apelul telefonic.

Apel, cod, acces

Pentru a beneficia de acest serviciu, vizitatorii unui site trebuie să apeleze numărul de telefon alocat ţării de reşedinţă. La finalul apelului primesc un cod care trebuie introdus în site-ul unde  au nevoie de acces la zona tip „premium content”.

Valabilitatea codului de acces ca durată de timp cât şi tipul de conţinut premium pus la dispoziţie contra cost sunt elemente pe care şi le poate configura fiecare site după cum doreşte. Tranzacţiile se fac în moneda ţării de reşedinţă, iar decontările se fac în RON, la cursul BNR.

Preţul, stabilit împreună cu operatorii de telefonie locali

Serviciul se adresează furnizorilor de conţinut distribuit prin Internet (publicaţii online, anunţuri online). Clienţii acestui serviciu sunt persoane care folosesc frecvent Internetul în diverse activităţi, dispuse să plătească pentru servicii online şi care nu vor să folosească un card bancar pentru tranzacţii de mică valoare.

Plăţile prin apel telefonic au valoare standard în fiecare ţară, stabilită împreună cu operatorii de telefonie locali.

Plată comodă şi fără risc

„Serviciul a fost lansat ca o alternativă la metodele de plată online prin card mizând pe reticenţa utilizatorilor în folosirea cardului la plata unor sume mici, de câţiva euro”, a afirmat Dan Vîrtopeanu, General Manager Voxline.

Serviciul asigură o metodă de plată comodă şi cu risc minim pentru cei interesaţi de achiziţionarea de conţinut sau servicii premium online.

„Acest tip de tranzacţii sunt foarte sigure, în plus valoarea tranzacţiilor este mică şi prin urmare şi riscul este foarte mic”, mai spune Dan Vîrtopeanu.

SURSA: Voxline