Unitatea Militară 0251 Bucureşti va organiza, la 29 decembrie, o licitaţie pentru pentru introducerea unei platforme de învăţământ online (e-learning) în 63 de unităţi ale Jandarmeriei Române, amplasate în 53 de localităţi, contractul fiind estimat la 5,31 milioane de euro (TVA inclusă).

Implementarea proiectului trebuie finalizată în 79 de săptămâni de la atribuirii contractului, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei.

Prin acest proiect, Jandarmeria Română are în vedere dezvoltarea de cursuri pentru 690 de sesiuni de instruire de câte patru ore, organizate în şapte specializări şi cinci nivele de pregătire, pe tematici specifice cum ar fi iniţiere, dezvoltare a carierei (schimbare specialitate, specializare, perfecţionare, acordare de grad următor), limbi străine şi alte direcţii de formare (psihologie, management de proiect).

Implementarea proiectului va asigura, potrivit caietului de sarcini, atingerea mai multor obiective, printre acestea numărându-se eficientizarea procesului de instruire în cadrul Jandarmeriei Române, standardizarea nivelului de informaţii transmis la cursant şi posibilitatea de a evalua obiectiv cantitatea de cunoştinţe asimilate, precum şi reducerea costurilor de instruire şi creşterea performanţelor de învăţare.

Organizatorul licitaţiei solicită viitorilor ofertanţi depunerea unei garanţii de participare în cuantum de 383.122,16 lei.

Finanţarea proiectului va fi asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

La licitaţie pot participa firme care au înregistrat, în ultimii trei ani, o cifră medie anuală de afaceri de cel puţin 19,16 milioane de lei.

SURSA: Mediafax