Potrivit sursei citate, alte paliere care se vor urmări pentru acest an sunt dezvoltarea infrastructurii de comunicaţii în bandă largă /broadband/ de nouă generaţie, eficientizarea serviciilor de e-Guvernare, precum şi a achiziţiilor publice de sisteme şi echipamente IT la nivel guvernamental şi, nu în ultimul rând, îmbunătăţirea climatului de securitatea cibernetică. 

De asemenea, din punct de vedere legislativ, planul strategic al MCSI arată că se urmăreşte promovarea unui act normativ pentru revizuirea Legii nr. 135/2007 privind arhivarea documentelor în formă electronică şi a unei Ordonanţe privind stabilirea tarifului de utilizare a Sistemului Electronic de Achiziţii Publice /SEAP/, conform legislaţiei privind achiziţiile publice. 

Pe de altă parte, ca procese interne de derulare a activităţii, Ministerul Comunicaţiilor îşi propune, printre altele, maximizarea absorbţiei fondurilor structurale (2007 – 2013) şi a fondurilor europene structurale şi de investiţii (2014 – 2020). 

Vineri, ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională s-a întâlnit, la sediul instituţiei, cu premierul Dacian Cioloş pentru a discuta planurile ministerului pentru acest an. 

'Pachetul legislativ pentru Legea infrastructurii comunicaţiilor este pregătit, este în curs de avizare şi sperăm ca în luna următoare să avem tot pachetul, atât legea, cât şi Hotărârea de aplicare de norme, pentru că normele sunt mai importante decât legea în acest domeniu. Referitor la securitatea cibernetică, Legea securităţii cibernetice o vom pune în dezbatere publică. Este nevoie de o lege a securităţii cibernetice. România a devenit, în ultimul timp, şi ea o ţintă. Din acest punct de vedere suntem pregătiţi şi avem un plan de măsuri extrem de precis, conform Strategiei de securitate cibernetică. Avem divizii pregătite pentru a asigura securitatea cibernetică. Degeaba construim infrastructură de internet şi investim în platforme, degeaba facem interoperabilitate şi registre de date dacă nu suntem în stare să ni le protejăm', a declarat ministrul, la finalul întâlnirii. 

La rândul său, premierul Dacian Cioloş a menţionat că sistemul de securitate cibernetică din România are încă slăbiciuni, însă autoritatea care se ocupă de domeniu are câteva propuneri pentru îmbunătăţirea acestuia. 

'Am avut totodată o discuţie despre sistemul de securitate cibernetică, unde România are încă, să spun, slăbiciuni. Avem această autoritate care se ocupă de securitate cibernetică şi o să vedem ce măsuri putem lua şi aici în cursul acestui an. Această autoritate are câteva propuneri pentru a îmbunătăţi mediul securităţii cibernetice în România', a afirmat Dacian Cioloş.

AGERPRES