Primul miliardar român din celebrul top „Forbes” se pregăteşte să le dea o grea lovitură celor mai săraci întreprinzători de la noi. Dinu Patriciu ameninţă chioşcurile de cartier cu o reţea de sute de magazine pe roţi, adaptate tehnic pe platforme auto. Va vinde orice sub preţurile pieţei, beneficiind de costuri reduse şi mizând inclusiv pe tradiţionalul „comerţ pe datorie”. Asupra afacerii şi a omului din spatele ei se păstrează secretul. EVZ a descoperit însă planul lui Dinu Patriciu printr-o investigaţie jurnalistică demarată în Bucureşti, continuată în cartierul financiar din Amsterdam şi finalizată în Fribourg, cel mai pitoresc canton elveţian.

Proiectul magnatului ar putea fi demarat la sfârşitul primăverii. Obiectivele sunt ambiţioase: magazine situate la o distanţă de maximum 300 de metri unul faţă de altul, mai întâi în Bucureşti, apoi în principalele oraşe din ţară. Din acest business va mai câştiga, indirect, Ion Ţiriac – un alt miliardar român din topul „Forbes”

CINE CÂŞTIGĂ. Dinu Patriciu. În umbra magnatului, un imperiu comercial se ridică discret, sfidând criza şi speculând sărăcia.

CINE PIERDE. Întreprinzătorul de cartier. Chioşcul non-stop de la colţul blocului în care locuiţi este ameninţat de faliment.

DETALII:
Citeşte mai multe pe evz.ro.