Ion Țiriac, magnatul cu o avere estimată la peste 700 de milioane de euro, deține un apartament în zona Băneasa, cu o suprafață de 2.460 de metri pătrați.

Potrivit publicației Gazeta Sporturilor, una dintre băile locuinței sale măsoară 250 de metri pătrați, cinci ori mai mult decât suprafața unui apartament cu două camere din cartierul Crângași din București.

Cu aproximativ 10 ani în urmă, Ion Țiriac a prezentat pentru prima dată apartamentul său din complexul rezidențial Stejarii din zona Băneasa. În cadrul Anualei de Arhitectură din București, publicul a avut ocazia să vadă în premieră cum arată penthouse-ul deținut de omul de afaceri Ion Țiriac.

Cum arată apartamentul lui Ion Țiriac

Aflat într-un complex rezidențial din zona Băneasa, apartamentul omului de afaceri se întinde pe o suprafață generoasă de 2.460 de metri pătrați. Aceasta dispune de o piscină imensă pe terasă, un bar fix asemănător celor din cluburi, dar și un dormitor matrimonial impresionant. Patul din apartamentul miliardarului ocupă nu mai puțin de 16 metri pătrați și este complet tapițat cu piele de elefant, vânătoarea fiind una dintre pasiunile sale.

Apartamentul dispune de mai multe camere și băi, iar una dintre acestea măsoară 250 de metri pătrați, de cinci ori mai mare decât suprafața unui apartament cu două camere din cartierul Crângași.

Chiar dacă apartamentul a fost înscris în categoria „Amenajări interioare” în cadrul „Anualei de Arhitectură” din 2012, acesta nu a fost premiat.

Apartament Ion Țiriac-1
SURSA FOTO: wall-street.ro
Apartament Ion Țiriac-2
SURSA FOTO: wall-street.ro
Apartament Ion Țiriac-3
SURSA FOTO: wall-street.ro
Apartament Ion Țiriac-4
SURSA FOTO: wall-street.ro

Al doilea cel mai bogat român

Ion Țiriac este al doilea cel mai bogat român, deținând o avere de 2,1 miliarde de dolari. În vârstă de 84 de ani, fostul mare jucător de tenis și-a construit averea în domeniul bancar, al asigurărilor, în real estate și auto, ocupând locul 1.545 în clasamentul Forbes în 2019, când a intrat pentru prima dată în acest clasament, cu o avere estimată atunci la 1,2 miliarde de dolari.

În prezent, Țiriac a atins cea mai mare valoare estimată a averii, înregistrând o ușoară creștere față de anul trecut, când era evaluată la două miliarde de dolari.

Femeia care l-a cucerit pe Ion Țiriac

În viața sa, Ion Țiriac nu a fost străin de atenția femeilor frumoase, printre acestea numărându-se și una care i-a dăruit chiar doi copii. Aceasta este o jurnalistă cu origini egiptene. La vârsta de 54 de ani în prezent, ea a publicat recent o imagine pe contul său de socializare care a stârnit multe reacții în mediul online.

Este vorba despre jurnalista Sophie Ayad, cu care omul de afaceri român a avut doi copii minunați, Karim Mihai și Ioana Natalia.

Recent, aceasta a postat o fotografie în costum de baie, pe o plajă din Miami. Chiar dacă nu își trădează vârsta, fosta parteneră de viață a lui Ion Țiriac a strâns imediat zeci de aprecieri și comentarii pozitive pe contul său de socializare.

Sophie Ayad
Sophie Ayad (SURSA FOTO: Instagram)

Mai multe puteți citi aici.