Ion Țiriac, despre greșeala vieții: „N-aș mai face la fel”

La 85 de ani, Ion Țiriac, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din România, și, probabil, cel mai cunoscut, cu o avere estimată la 2,1 miliarde de dolari, a făcut o confesiune emoționantă. Țiriac a vorbit despre regretul său legat de traiectoria sa din viață și prioritățile pe care le-a avut. După cum mărturisește, acestea din urmă n-au fost cele mai corecte. A mărturisit că, dacă ar putea să înceapă din nou, ar acorda mai mult timp și atenție familiei și prietenilor, reconsiderând modul în care definește succesul în viață.

Recunoscut pentru realizările sale în lumea afacerilor și pentru cariera impresionantă, Țiriac a subliniat că cea mai mare greșeală pe care oamenii o fac este să își evalueze existența exclusiv din perspectiva financiară.

El a subliniat că dacă ai bani, măsurarea succesului în funcție de aceștia nu oferă niciun ajutor real. Desi mulți i-au spus că a avut o viață plină de realizări, el a subliniat că ar fi făcut lucrurile altfel. Miliardarul spune că nu a acordat suficient timp familiei și prietenilor săi.

„Toată lumea își măsoară averea numai în bani. Ceea ce este absolut greșit, după ce îi ai. Să măsori în bani după ce-i ai nu te ajută la absolut nimic.

Ajung la Steve Jobs! Mă uit la camera asta cu patru pereți și-mi spun ăștia că o să mor. Ce-am făcut în viața asta? Mulți îmi zic că am făcut mult, mult de tot. Dar n-aș mai face la fel. N-am avut timp pentru familie, pentru prieteni și-mi spun că nici cămașa asta n-o mai iau cu mine mâine. Ăsta este rezultatul! Nu este macabru, asta este realitatea!”, a declarat Ion Țiriac.

Ion Țiriac
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Și-a făcut testamentul

Ajuns la vârsta de 85 de ani, Ion Țiriac și-a exprimat profundul regret că nu a acordat suficient timp familiei și prietenilor săi. A subliniat că acest aspect este unul dintre principalele motive pentru care, dacă ar avea ocazia să își trăiască viața din nou, ar alege să se concentreze mai mult pe aspectele personale decât pe cele profesionale.

În plus, în acest moment al vieții sale, Țiriac a luat decizii importante privind moștenirea sa. El a întocmit deja un testament, prin care averea sa va fi împărțită în 33 de părți egale între cei 33 de copii pe care îi consideră parte din familia sa extinsă.

„Dacă le cade totul din cer, vor avea unele dizabilităţi”, mai adăuga omul de afaceri român.

Ion Ţiriac are 3 copii legitimi: Ion Ion Ţiriac, Karim Mihai Ţiriac şi Ioana Natalia Ţiriac.