Jurnalistul Radu Tudor a punctat la Antena 3, faptul că, afirmația lui Klaus Iohannis privind „scenariul pentru anticipate” anunță mutări politice importante în 2020. Radu Tudor consideră că președintele și premierul Ludovic Orban pun la cale planul pentru anticipate în iunie, urmând ca acestea să fie organizate odată cu alegerile locale.

„Președintele Klaus Iohannis a avut vineri o întâlnire informală cu jurnaliștii și în timpul acesteia președintele a folosit cuvântul „scenariu”: scenariu pentru anticipate.

Asta înseamnă fără niciun fel de îndoială că președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban pun la cale un plan pentru organizarea anticipatelor nu în februarie, nu în martie, ci probabil în iunie 2020 și să fie organizate împreună cu alegerile locale.

O chestiune destul de complicată. Nu e atât de ușor să le spui tuturor parlamentarilor că trebuie să plece acasă mai devreme cu șase luni de zile, unii pierzând și indemnizații, alții poate și locul în Parlament. E o provocare destul de mare, dar morișca a pornit. Motorul planului pe care îl pun la cale Iohannis și Orban a pornit deja.”, a spus Radu Tudor, la „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3.