Potrivit The Hindu, premierul Khan a vorbit telefonic cu Bill Gates, co-președintele Fundației Bill & Melinda Gates. În cadrul discuțiilor purtate, cei doi oficiali au făcut un schimb opinii în legătură cu campania anti-poliomielită, care este în curs de desfășurare.

Totodată, cei doi au mai vorbit și despre provocările de sănătate publică generate de pandemia COVID-19, se arată într-o declarație a biroului primului ministru.

„Primul ministru a reafirmat că eradicarea poliomielitei a rămas o prioritate națională crucială pentru guvern și că se depun eforturi serioase în continuat pentru a intensifica în continuare campania anti-poliomielită în toată țara. În ciuda provocărilor impuse de criza COVID-19, se fac eforturi pentru a realiza un Pakistan liber de poliomielită”, se menționează în declarație.

În timpul discuțiilor, Imran Khan a ținut să îi mulțumească co-fondatorului Microsoft pentru fundația sa caritabilă, mai ales în domeniul polio, promovând servicii universale de sănătate și combatere a bolilor infecțioase.

De cealaltă parte, Bill Gates și-a exprimat aprecierea pentru supervizarea primului ministru a priorităților naționale. În ceea ce privește poliomielita, miliardarul a subliniat faptul că deși progresul este încurajator, menținerea unui ritm rapid de vaccinare ar și contribui la controlul complet al transmiterii coronavirusului.

Adevărul despre cea mai puternică organizație privată din domeniul filantropiei 

Amintim faptul că Fundația Gates este cea mai puternică organizație privată din domeniul filantropiei. Spre deosebire de alte organizații, aceasta are o forță economică superioară multora dintre țările lumii. Pe de altă parte, foarte multe persoane susțin că în spatele acestei filantropii se ascund mari interese.

Mai exact, fundația lui Bill Gates nu se sprijină numai pe bani, fondatorul Microsoft având legături puternice cu toate autoritățile politice, educaționale, dar și guvernamentale.

De menționat este faptul că, modul în care Gates și-a folosit această putere a făcut ca, după conferința de la Davos din 2016, magnatul să devină adevăratul și incontestabilul manipulator al distribuției ajutorului global.

Amintim faptul că acuzațiile adresate Fundației Gates de către ONG-ul britanic Global Justice au ridicat mule îngrijorări, iar criticile au vizat legătura prea directă dintre familia Gates și guvernele mondiale.

Totodată, de cele mai multe ori, misiunea reală a Fundației nu s-a concentrat atât pe ajutorul acordat populației, cât pe favorizarea dezvoltării multinaționalelor și îndeplinirea obiectivelor politicienilor locali.

Pe de altă parte, Bill Gates a respins astfel de critici, subliniind faptul că practicile considerate „nefavorabile” pentru populație nu au fost altceva decât rezultatul diferenței dintre nevoile oamenilor și posibilități.