Automobile Dacia mizează în 2010 pe un volum de vânzări prin programul de înnoire a parcului auto similar cu cel de anul trecut, respectiv circa 18.000 de unităţi, a declarat, vineri, directorul comercial al producătorului auto, Fabrice Cambolive.

„Programul vine cu multe îmbunătăţiri faţă de anul trecut, iar Dacia are oferte adaptate la acest program. De exemplu, cel mai ieftin Logan va putea fi cumpărat cu 3.200 de euro, în cazul prezentării a trei vouchere. De asemenea, am implementat un program în sistem de leasing, adaptat proiectului «Rabla», prin care o persoană poate să achiziţioneze un vehicul pornind de la un euro pe zi”, a afirmat Cambolive.

Anul trecut, din volumul total de maşini vândute prin programul «Rabla», 57% au fost marca Dacia. Cambolive a mai spus că vânzările de pe piaţa auto s-au lansat practic, în 2010, odată cu programul «Rabla». Ediţia din acest an a programului a fost lansată joi.

Un tichet valoric: 3.800 de lei

Guvernul estimează că în acest an va scoate din circulaţie cel puţin 60.000 maşini uzate, după ce în 2009 situaţia economică a limitat numărul autovehiculelor casate la jumătate din nivelul anticipat.

Programul a fost extins de Guvern prin asigurarea unui număr nelimitat de autoturisme care pot fi casate pentru persoane fizice şi includerea autoutilitarelor în categoria vehiculelor care pot fi achiziţionate.

Persoanele fizice şi firmele vor primi câte trei tichete valorice, transmisibile, în valoare individuală de 3.800 lei, pentru fiecare maşină casată.Dacă în cazul persoanelor fizice nu există o limită superioară a numărului de vouchere, în cazul firmelor a fost impus un plafon în valoare de până la 200.000 de euro pe an.

SURSA: Mediafax