Servirea mesei de pranz este o problema, mai ales pentru angajati. Programul prelungit, pauza de masa prea scurta pentru a putea ajunge la un magazin cu profil alimentar, cantina sau restaurant au determinat aparitia in Occident, cu multi ani in urma, a firmelor specializate in livrarea de preparate calde la sediul firmelor sau chiar la adresa de domiciliu. In Romania, serviciile de acest gen sunt concentrate in centrele marilor orase. Preparatele din carne cum ar fi pizza, hot-dogs, sandvisuri, hamburgeri, snitele si bauturile racoritoare sunt in fruntea celor mai multe oferte. De asemenea, branzoaicele, pateurile si chiar mancarurile gatite pot lua locul cu usurinta pachetelului de acasa.
Daca in provincie marimea cererii pentru un astfel de serviciu nu a starnit interesul pentru prea multi investitori, in schimb, in Bucuresti concurenta s-a intetit. Dintre toate produsele livrate se pare ca pizza este cea mai solicitata. Acest lucru a determinat aparitia in mai toate cartierele „rasarite” a unei pizzerii. Ca urmare, cutiile postale au fost invadate de fluturasi prin care firma isi promoveaza marfa. Daca la inceput acest serviciu a fost privit cu indoiala, in timp, firmele serioase au obtinut increderea clientilor. Unii dintre acestia au ramas fideli.
Cel mai bun
castiga
Altii au inceput insa sa testeze intreaga oferta existenta pe piata la un moment dat. In primul rand, se poate lua in calcul raportul cantitate-pret dupa care se poate pune in balanta calitatea produsului (acest lucru nu poate sta insa la baza unei clasificari, deoarece gustul este subiectiv).
Cei mai importanti factori care pot ierarhiza produsele pizza sunt cantitatea de ingrediente si timpul de livrare. Ambele au un rol foarte important. Primul contribuie la calitatea produsului, iar cel de-al doilea, la calitatea serviciului. Tinuta personalului si calitatea ambalajului au, de asemenea, greutatea lor.
Singurele persoane care pot testa acest serviciu sunteti chiar dvs., consumatorii. Oricine poate sa afle care sunt cele mai gustoase si mai rapide produse pizza. Timpul poate fi cronometrat, golul din buzunar si marimea produsului se pot vedea cu ochiul liber. Atentie insa, la ora cand va hotarati sa faceti testarea. Comanda trebuie realizata la aceeasi ora din zi pentru ca compararea sa fie obiectiva (nu se poate lua in calcul timpul de livrare, realizat de o firma la o ora de varf, cu timpul scos de o alta firma la o alta ora). Se va observa ca timpul de livrare obtinut de aceeasi firma difera de la o ora la alta. De obicei, livrarea se face in medie, in 15-30 minute de la lansarea comenzii
Ca atare, atragem atentia ca rezultatele nu pot fi generalizate, deoarece distanta si traseul parcurs de curier nu pot fi identice. Dupa testarea produsului se poate trece la analizarea ofertei, la modul general. Unele firme ofera o reducere de pret la o anumita cantitate, iar altele percep o taxa pentru livrare. Sunt si pizzerii care cer ca valoarea unei comenzi sa treaca de o anumita limita pentru a beneficia de transport gratuit.
Unele pizzerii au program non-stop, altele nu livreaza decat in anumite zone din orasul in care isi desfasoara activitatea. Pentru a face cea mai buna alegere este recomandat a se lua in calcul sfaturile de mai sus. In acest mod, se poate servi o masa calda cu preparate de calitate fara a pierde timpul si cu bani putini.    

Aurelian Buliga