Carrefour, al doilea cel mai mare retail din lume, a anuntat un profit peste asteptarile analistilor in prima jumatate a anului in curs, pe fondul cererii in crestere pe pietele emergente si a vanzarilor puternice din Franta.

Astfel, profitul net al Carrefour a crescut cu 1,2% in primele sase luni ale anului pana la 750 milioane de euro, de la 741 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut. Estimarile analsitilor de pe piata erau situate la 743 milioane de euro.

O data cu publicarea rezulatetelor pentru prima jumatate a anului Carrefour a anuntat, de asemenea, ca isi mentine estimarile pentru intregul an. CEO-ul companiei, Jose Luis Duran, a declarat ca retailerul a realizat performante foarte bune intr-un mediu economic foarte dificil. Rezultatele vin dupa ce presedintele companiei, Amaury de Seze, a afirmat in urma cu o luna ca reteaua frantuzeasca se conftunta cu o criza economica „adanca si durabila”.

Profitul operational al companiei a crescut, de asemenea, cu 5,5 procente, pana la 1,404 miliarde euro, in linie cu estimarile analistilor. Si vanzarile s-au majorat cu 8%, pana la 47,1 miliarde de euro.

Carrefour va deschide la inceputul anului 2009 primul hipermerket pe piata din Rusia iar pana la finele anului in curs isi va face intrarea si in Bulgaria.

Sursa: Bloomberg