Anul trecut, ÖVAG a ajutat filiala sa din România cu o infuzie de capital de 60 de milioane de euro. Joi, ÖVAG a anunţat că pentru a putea finaliza vânzarea VB RO, în a doua jumătate a acestui an sunt avute în vedere diferite măsuri, inclusiv restructurare a portofoliului de credite, ceea ce necesită o creştere substanţială a capitalului. Proporţia ÖVAG în aceasta capitalizare este de 128 de milioane de euro şi a fost deja recunoscută în bilanţ la data de 30 iunie 2014.

În vederea vânzării diviziei din România, Volksbanken AG a angajat în luna aprilie o bancă de investiţii, iar în luna iulie a finalizat vânzarea unui pachet de credite ipotecare neperformante în valoare de 495 de milioane de euro, portofoliul de credite neperformante fiind astfel redus sub 8%. De asemenea, a fost vândută divizia VB Leasing Romania IFN S.A.

În ceea ce priveşte prognozele pentru întregul an 2014, grupul ÖVAG se aşteaptă să încheie anul cu pierderi semnificative, având în vedere mediul economic dificil.

În 2012, Volksbanken şi-a redus bilanţul cu aproximativ o treime prin vânzarea diviziei din Europa de Est, Volksbanken International. Ca urmare a preluării Volksbanken International AG de către Sberbank, controlul asupra Volksbank România a fost transferat către vehiculul VBI Beteiligungs GmbH.

În prezent, reţeaua de sucursale Volksbank din România este alcătuită din 130 de unităţi, dintre care 23 sunt în Bucureşti.