Având în vedere că Huawei are încă probleme din cauza sancțiunilor comerciale impuse de guvernul SUA și Motorola nu lansează încă produse competitive, Samsung se poate bucura de libertate în ceea ce privește piața smartphone-urilor pliabile. În ciuda concurenței slabe, firma sud-coreeană de smartphone-uri încearcă să facă tot posibilul pentru a îmbunătăți calitatea și caracteristicile smartphone-urilor sale pliabile și, ca urmare, cota sa de piață ar putea atinge un nivel record în acest an, transmite Gsmarena.

Potrivit unui nou raport DSCC (Display Supply Chain Consultants), cota de piață a Samsung pe segmentul telefoanelor pliabile ar putea ajunge la 80% în 2020. Huawei este cel mai apropiat concurent al Samsung pe acest segment și toată lumea se aștepta ca modelul cu ecran pliabil, Mate X2, să fie lansat în octombrie. Cu toate acestea, din cauza restricțiilor impuse de SUA, firma chineză s-a confruntat cu dificultăți în achiziționarea componentelor necesare. Acum, se pare că Huawei ar fi amânat lansarea.

Galaxy Z Flip ar putea fi cel mai vândut telefon pliabil în 2020

DSCC susține că modelul Galaxy Z Flip va fi cel mai bine vândut telefon pliabil din 2020. Galaxy Z Fold 2 și Moto RAZR sunt așteptate ocupe poziția a doua și a treia în privința celor mai bine vândute smartphone-uri pliabile din acest an. Ross Young, care conduce DSCC, a declarat: „Această previziune este mai mare decât se prognozase anterior datorită succesului de care s-a bucurat Samsung, împreună cu incapacitatea Huawei de a lansa Mate X2 ca urmare a restricțiilor guvernului SUA”.

Analiștii susțin că Samsung ar putea vinde până la 4 milioane de smartphone-uri pliabile anul acesta, ceea ce demonstrează succesul tehnologiei folosite de companie în privința telefoanelor pliabile. Galaxy Z Fold 2, care a fost dezvăluit recent, a primit precomenzi mai mari decât se aștepta în Coreea de Sud, iar Samsung a trebuit să amâne data oficială de lansare cu câteva zile.