Avantaje:

Stiloul integrat oferă un avantaj comparativ cheie

Scriere de mână și introducere de note excelente

Funcționare puternică și fluidă

Design mai elegant decât versiunea Ultra

Dezavantaje:

Îi lipsește un ecran cu o rată de reîmprospătare mai mare (este de numai 60Hz)

Panou spate de plastic, care cu siguranță ar putea fi sticlă pe un astfel de flagship

Air Gestures încă au probleme

Deși este descris ca fiind un Note „mai mic”, ecranul de 6,7 inci al Samsung Galaxy Note 20 este doar puțin mai expansiv decât cel de 6,9 inci al Note 20 Ultra, așa că dispozitivul nu poate fi numit un telefon mic.

De fapt, Samsung Galaxy Note 20 este de fapt puțin mai gros decât versiunea Ultra (8,3 mm față de 8,1 mm), dar nu îți vei da seama niciodată, deoarece Note 20 Ultra are o proeminență mare a camerei, în timp ce Note 20 este mult mai îngrijit și considerat a avea un design mai bun.

Din păcate, spre deosebire de Note 20 Ultra, pe Samsung Galaxy Note 20 nu există finisaj de sticlă pe stape. În schimb, există ceea ce Samsung numește „glasstic”, un fel de plastic cu aspect de sticlă.

În schimb, ecranul de 6,7 inci al Note 20 are o dimensiune decentă în lumea smartphone-urilor de astăzi și este grozav, fiind Super AMOLED, deci negrul este negru, iar culorile vibrează.

Totuși, ceea ce îi lipsește Note 20 este un ecran cu o viteză de reîmprospătare mai mare. Samsung a rămas la un ecran de 60Hz, ceea ce e slab, în comparație cu ofertele de 90Hz / 120Hz ale altor flagship-uri.

La baza lui Samsung Galaxy Note 20 se află însă un stilou stilou integrat, pe care Samsung îl numește S Pen. Acesta are o tehnologie de încărcare inductivă, deci nu va trebui niciodată să îți faci griji cu privire la bateria din interior – telefonul se ocupă de partea respectivă. Pe scurt, Note 20 oferă caracteristici și comenzi de bază grozave cu acest stilou, iar acesta este motivul principal pentru a cumpăra acest dispozitiv.

Unitatea de camere de pe spatele Samsung Galaxy Note 20 aranjează lentilele triple într-un mod frumos și uniform, important fiind faptul că proeminența nu iese în exces, spre deosebire Note 20 Ultra, care are o proeminență masivă. Note 20 are un design mult mai elegant și poate fi preferat pentru asta.

Cu toate acestea, Ultra are zoomul mai semnificativ, un număr mai mare de megapixeli și un sistem de focalizare automată cu laser mai bun. Dar nu credem că Note 20 „normal” ar trebui să fie ignorat doar din cauza acestui lucru.

Verdict

Dacă ești în căutarea unui telefon cu un stylus integrat, atunci cu greu ai putea găsi un telefon mai bun decât Samsung Galaxy Note 20. Desigur, spatele său din plastic și lipsa unui ecran cu o rată de refresh mai mare sunt mici probleme, dar poți cumpăra modelul Ultra dacă vezi asta ca o problemă, deși sunt de preferat prețul mai mic și proeminența camerei mai mică a acestui model Note 20 „de intrare”.

Material realizat cu sprijinul eMag