Aproape trei sferturi (73%) din suma atrasă de companiile de pe piaţa financiară în septembrie şi octombrie, respectiv 27,4 milioane euro, au reprezentat infuzii în subsidarele băncilor străine. 

O majorare importantă de capital, de 23,95 milioane euro, a fost realizată de acţionarii greci ai Piraeus Bank România, în septembrie, în timp ce Fortis Lease România a primit un aport de capital de 3,39 milioane euro, tot în septembrie. 

De asemenea, Mercedes Benz Leasing IFN şi-a majorat capitalul social cu 3,2 milioane euro (în septembrie), iar Credit Agricole Bank România cu 3,2 milioane euro, în octombrie. Idea Bank şi-a majorat capitalul social cu 1,78 milioane euro în septembrie, şi cu 939.900 euro în octombrie, iar Libra Bank cu 745.100 euro, în octombrie. De asemenea, acţionarii Credius IFN au adus 437.600 euro la capitalul societăţii, în septembrie. 

Datele publicate lunar de Registrul Comerţului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, după valoarea sumelor alocate. AGERPRES