Piața energiei din Europa se confruntă cu ”furtuna perfectă”. Când își vor reveni prețurile

Acesta a mai spus, într-un interviu acordat la Londra, că nu se știe cu exactitate momentul în care prețurile petrolului și al gazelor își vor reveni. Acesta spune că se așteaptă „la o perioadă de volatilitate, de creşteri şi corecţii”, subliniind că nu suntem în pragul prăbușirii pieței din cauza investitorilor care caută oportunităţi pentru a utiliza nivelul de numerar fără precedent.

De asemenea, oficialul JPMorgan a apreciat că activitatea pe pieţele de capital rămâne ridicată, în special în tranzacţionarea acţiunilor şi instrumentelor derivate, iar tendinţa va continua.

„Activitatea de fuziuni şi achiziţii (M&A) este la un nivel record şi nu dă semne de atenuare, în timp ce creditarea revine la nivelul de dinaintea pandemiei”, a explicat Vis Raghavan.

Vis Raghavan nu se așteaptă la perturbări din cauza dificultăților cu care se confruntă grupul Evergrande

Deşi pieţele sunt afectate de dificultăţile cu care se confruntă grupul China Evergrande, Raghavan nu se aşteaptă la perturbări din această cauză.

„Nu văd un val de retrageri din cauza celor mai recente informaţii. JPMorgan îşi menţine angajamentul pe termen lung faţă de China”, a dat asigurări Raghavan.

Preţurile europene de referinţă la gaze naturale au urcat cu peste 300% din ianuarie, din cauza nivelului redus al stocurilor, cererii ridicate din Asia şi întreruperilor. Creşterea preţurilor la energie a dus costurile la electricitate în Europa la cel mai ridicat nivel din ultimii ani şi este puţin probabil ca situaţia să se schimbe până la finele anului, ceea ce înseamnă facturi mari cu încălzirea la iarnă pentru consumatori, notează Bloomberg.

Sursă foto: Dreamstime