Philips Lighting, care, în calitate de societate independentă, va fi primul producător mondial de corpuri de iluminat a realizat în 2015 a avut un profit operaţional de 331 milioane de euro, la o cifră de afaceri de 7,47 miliarde de euro. În prezent, Philips Lighting are o poziţie puternică pe piaţa LED, care asigură mai mult de jumătate din vânzările sale, şi în viitor se aşteaptă la o creştere a pieţei corpurilor de iluminat cu LED programabile care vor face parte din aşa-numitul 'Internet al lucrurilor'.

Philips a precizat că va vinde un pachet de cel puţin 25% din noua companie cu ocazia IPO-ului, care va fi derulată la bursa Euronext Amsterdam. Momentul exact în care va fi derulat IPO-ul va depinde de condiţiile de pe piaţă. Philips va vinde şi restul acţiunilor în anii următori.

Directorul general de la Philips, Frans van Houten, a precizat că este vorba de o decizie 'istorică' pentru Philips, care a demarat operaţiunile în 1891 sub forma unui producător de becuri de iluminat. Analiştii au evaluat această divizie la aproximativ cinci miliarde de euro.

Philips a analizat posibilitatea vânzării acestei divizii unui cumpărător chinez sau unei firme de private equity însă săptămâna trecută a informat că a decis să respingă aceste posibilităţi. AGERPRES