Tutunul din ţigaretele Heets nu este ars, ci încălzit cu ajutorul dispozitivului IQOS. Ţigaretele conţin o cantitate de cinci ori mai mică de tutun decât ţigaretele normale. Un pachet de HEETS se vinde cu 17 lei, iar aparatul IQOS costă circa 200 de lei.

Compania a mai anunţat că procesul de conversie al fabricii de lângă Bucureşti a început deja şi estimează că va fi finalizat până în 2020. Investiţia va genera aproximativ 300 de locuri de muncă, care se vor adăuga celor 600 de posturi deja existente.

„Suntem încurajaţi de cei 2,9 milioane de fumători la nivel internaţional care s-au lăsat de fumat şi au trecut la IQOS“, a declarat André Calantzopoulos, CEO-ul Philip Morris International.

Fabrica din Otopeni va fi a treia unitate Philip Morris International care va produce rezerve din tutun HEETS. Cel mai recent anunţ de investiţie în construirea unei fabrici Philip Morris International, care să producă astfel de produse, a fost făcut în luna iunie a acestui an, în Germania. Anterior, în octombrie 2016, compania a finalizat prima sa fabrică de producţie a rezervelor din tutun, în Crespellano (Bologna, Italia). Prima ţară în care au fost produse HEETS, la scară mică, a fost Elveţia, la Centrul de Dezvoltare Industrială din Neuchâtel. Până la finalul anului 2018, Philip Morris International planifică să aibă o capacitate anuală totală de producție de aproximativ 100 miliarde de unități.

IQOS şi HEETS sunt pe piaţa bucureşteană din noiembrie 2015 şi în 16 oraşe din ţară de la începutul acestui an. Dispozitivele IQOS sunt disponibile în peste 27 de pieţe din lume şi se intenţionează extinderea la 30-35 de pieţe până la finalul anului.

Philip Morris a construit fabrica din Otopeni în 1997 şi producea aici mărcile Marlboro red, Marlboro filter plus, Marlboro Round Taste, Marlboro Blue Ice, dar și Parliament, L&M, Chesterfield.

Principalii concurenţi pe piaţa din România ai Philips Morris sunt British American Tobacco (BAT) şi Japan Tobaco International (JTI).