Stefano Volpetti de la Philip Morris International anunță că viitorul industriei va fi unul „fără fum”

Stefano Volpetti, președinte al departamentului Smoke-Free inhaled Products&CCO, Philip Morris International (PMI), a prezentat noile statistici referitoare la progresul pieței produselor fără fum.

Declarațiile au fost făcute în urma unui eveniment care a avut loc în Atena, pe 29 septembrie. La acesta au participat mii de consumatori care au ales alternative la fumat care încălzesc tutunul fără să îl ardă.

Consumatorii proveneau din 19 țări și au sărbătorit alternativele în materie de fumat oferite de inovație și progresul tehnologiei.

„Conform ultimelor noastre cifre publicate, aproximativ 35% din veniturile PMI nete totale provin din portofoliul nostru de produse fără fum, adică o creştere semnificativă de la doar 0,2% în 2015. Suntem mulţumiţi de acest progres, care ne demonstrează că ne putem îndeplini obiectivul de a deveni o companie predominant de produse fără fum până în anul 2025.

Pe termen mediu şi lung, vom continua să facem tot ce putem pentru a ne îndeplini obiectivele şi a creşte aceste cifre”, a declarat Stefano Volpetti cu această ocazie.

Studiile de piață ale companiei arată că în cursul anului 2023, aproximativ 27 de milioane de persoane utilizează produsul fără fum dezvoltat de Philip Morris International. Alternativa este considerată o opțiune la fumatul convențional, scrie Doctorul Zilei.

Schimbarea de direcția este sprijinită de decizia FDA din SUA

Instituția americană FDA (Food and Drug Administration) a luat recent o decizie cu privire la Sistemul IQOS încălzește tutunul, dar nu îl arde. FDA a analizat dovezile științifice și a ajuns la concluzia că noul sistem reduce semnificativ producția de substanțe chimice nocive și potențial dăunătoare. Totodată, a autorizat ordinul de comercializare al alternativelor la fumat de acest tip.

Cercetătorii au demonstrat că tranziția la sistemul IQOS reduce expunerea corpului la substanțe chimice dăunătoare. Cu această ocazie, PMI a anunțat că plănuiește să își dezvolte în viitorul apropiat acest portofoliu de produse.

„Continuăm să dezvoltăm portofoliul nostru de produse fără fum, lider în industrie.

Toate aceste produse au un lucru în comun – sunt concepute pentru a reduce semnificativ expunerea consumatorului la substanţe chimice nocive, în comparaţie cu continuarea fumatului”, a explicat Stefano Volpetti într-o conferință de presă dedicată subiectului.