Când va fi disponibil vaccinul Pfizer pentru copii în UE? Ursula von der Leyen a transmis data exactă

Declarația Ursulei von der Leyen a fost făcută la Bruxelles, într-o conferinţă de presă dedicată evoluției pandemiei după apariția variantei Omicron. De asemenea, președintele Comisiei Europene a explicat faptul că oamenii de știință au nevoie de „100 de zile” pentru a adapta răspunsul prin vaccinare acestei noi variante de coronavirus.

Adevărul despre Omicron

Anterior, specialistul care a descoperit noua tulpină Covid-19 în Africa de Sud a transmis noi informații în spațiul public. Medicul afirmă că noua variantă Omicron prezintă simptome nemaintâlnite până în acest moment la coronavirus care nu coincid cu cele specifice variantei Delta.

Medicul sud-african Angelique Coetzee este persoana care a descoperit, pe 18 noiembrie, noua variantă Omicron. Într-un interviu acordat RaiNews24 și La Repubblica, aceasta a povestit cum a sesizat apariția noii tulpini Covid-19.

„Nu aveam pacienți infectați cu COVID-19 de aproximativ opt săptămâni. La jumătatea lunii noiembrie a sosit un bărbat de 33 de ani. Prezenta simptome ușoare, dar diferite de cele pe care le văzusem până atunci. Am decis să fac testul, pentru că oricum ne confruntam cu o infecție virală. La al patrulea membru al familiei sale rezultat pozitiv, cu aceleași simptome ușoare, mi s-a aprins un beculeț”, a spus Angelique Coetzee.

Aceasta a explicat că a realizat că are un pacient infectat cu o nouă variantă COVID-19 deoarece simptomele întâlnite erau diferite de cele specifice variantei Delta.

„Este ca și cum s-ar fi aprins un întrerupător. Erau simptome nemaivăzute până acum. Când și cel de-al patrulea membru al familiei al primului meu pacient a fost testat pozitiv, mi-am spus, ceva nu este în regulă aici.

Le-am trimis un mesaj colegilor mei din grupul de lucru, scriind: «Hei, aici se întâmplă ceva. Nu este varianta Delta. Este diferit». Oamenii noștri de știință au căutat imediat secvențele virale. Luni, 22 noiembrie, a sosit confirmarea: aceasta este o nouă variantă.

Simptomele sunt „oboseală, cefalee, mâncărimi în gât, răceală ușoară. Nu coincideau cu cele ale variantei Delta, pe care le văzusem cu până la zece săptămâni înainte. Am decis să le testăm, pentru că erau asemănătoare cu cele ale unei infecții virale”, a povestit medicul sud-african.