Pfizer intră pe piața canabisului. Decizie de ultimă oră a gigantului

Cele două companii cotate la bursă au confirmat că au semnat un acord definitiv prin care Pfizer va achiziționa toate acțiunile Arena pentru 100 de dolari bucata, într-o tranzacție în numerar, informează site-ul Greenentrepreneur.

Arena Pharmaceuticals, cu sediul în San Diego, este o companie de biotehnologie cu un segment de medicamente dedicat terapiei de tip canabinoid.

Olorinab, medicamentul aflat în faza de cercetare

Centrul operațiunilor sale de biotehnologie cu canabis este cercetarea și dezvoltarea candidatului său, un medicament numit Olorinab (APD371). Acesta se află în faza de cercetare pentru tratamentul diferitelor simptome, în principal pentru durerea asociată cu boli gastrointestinale.

Alte părți ale gamei de medicamente Arena sunt concentrate pe medicamente non-canabinoide, cu accent principal pe dezvoltarea de terapii potențial inovatoare pentru tratamentul mai multor boli imuno-inflamatorii.

Portofoliul companiei Arena include candidați terapeutici în gastroenterologie, dermatologie și cardiologie

Portofoliul companiei Arena include candidați terapeutici diverși și promițători, în faza de dezvoltare în gastroenterologie, dermatologie și cardiologie.

”Folosind capacitățile de cercetare și dezvoltare globale ale Pfizer, intenționăm să accelerăm dezvoltarea clinică a Etrasimodului pentru pacienții cu boli imuno-inflamatorii”, a declarat Mike Gladstone, președintele Pfizer. Etrasimod este medicamentul celor de la Arena pentru tratamentul bolilor inflamatorii.

Interesul Big Pharma pentru canabis

Nu este prima dată când una dintre cele mai mari companii farmaceutice își manifestă interesul pentru o companie legată de canabis.

În februarie, Jazz Pharmaceuticals a cumpărat compania de medicamente pe bază de canabinoizi, GW Pharmaceuticals, cunoscută pentru dezvoltarea Epidiolex, primul medicament CBD autorizat de FDA pentru tratarea copiilor cu forme severe de epilepsie. Vânzările de Epidiolex au adus companiei 500 de milioane de dolari.

Gigantul canadian de canabis, Tilray, a încheiat un acord cu Novartis

În 2018, gigantul canadian de canabis, Tilray, a încheiat un acord de furnizare și distribuție cu gigantul farmaceutic Novartis AG. O altă mare companie farmaceutică care „și-a luat doza” de canabis a fost Johnson & Johnson, în 2017.