Programul  “Conştientizarea şi instruirea angajaţilor – componentă de bază a unei strategii performante“, dezvoltat de Petrom şi finanţat de Fondul Social European se va desfăşura pe o durată de 3 ani şi cuprinde o serie de sesiuni de formare privind protecţia muncii şi exerciţii practice destinate angajaţilor Petrom care desfăşoară activităţi cu un nivel ridicat de risc.
“De când OMV a preluat Petrom a investit în creşterea gradului de conştientizare a riscurilor din această industrie. Am investit în training teoretic şi acum credem că este momentul să trecem la practică, a declarat pentru Capital, David Allison, Head of Safety OMV Group.
Petrom va construi trei simulatoare care imită condiţiile reale de lucru pentru a fi folosite la exerciţiile practice.  Compania va instrui 36 de angajaţi care vor deveni formatori. Aceştia vor instrui ulterior cei 8.612 angajaţi ai companiei pe o perioadă de doi ani de zile.
Obiectivul acestui program este reducerea cu 60% a numărului de incidente şi accidente.
“Anul trecut am avut 33 de accidente de muncă.  Dorim să nu mai înregistrăm niciun accident”, a mai spus Allison.
200.000 de euro de la Uniunea Europeană
Programul Petrom este finanţat de Uniunea Europeană cu 200.000 de euro, însă şi Petrom va investi o sumă similară. 
“Am demarat acest proiect acum pentru că fondurile europene sunt disponibile, iar banii de la UE îi vom folosi pentru a construi simulatoarele şi pentru a-i instrui pe formatori”, a declarat  Livia Caraian, Project Manager Sustainability & HSSE Department (Health Safety Security and Environment).

Petrom a înregistrat în intervalul ianuarie-septembrie 2009 un profit net de 964 milioane lei, iar în trimestrul al treilea al anului trecut câştigul a fost de 632 milioane lei.