Petrom va disponibliza până la sfârşitul anului viitor circa 1.000 de angajaţi ai combinatului chimic Doljchim, a declarat,  directorul general al companiei petroliere, Mariana Gheorghe. Măsura face parte din strategia Petrom de renunţare a activităţilor de chimie şi petrochimie, care presupun şi vânzarea Arpechim.

“În ultimul an şi jumătate am discutat cu mai mulţi potenţiali cumpărători vînzarea Doljchim, dar condiţiile din piaţă au omorât orice şansă de a vinde, aşa că am decis să închidem combinatul”, a declarat Gheorghe. “Până la sfârşitul acestui an vom vom opri producţia de îngrăşăminte de la Doljchim. De asemenea, vom disponibiliza 1.000 de angajaţi ai Doljchim, dar vor păstra aproximativ 200 de salariaţi care vor rămâne pe platformă, pentru activitatea de demolare, curăţire, decontaminare”.

Şeful Petrom a mai spus că aproximativ 400 de angajaţi ai unităţii de petrochimie de la rafinăria Arpechim Piteşti vor fi transferaţi combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea, în cazul în care acesta va cumpăra partea de petrochimie, pe care o negociază cu Petrom de peste doi ani.

“Continuăm discuţiile cu Oltchim pentru vânzarea petrochimiei de la Arpechim şi sperăm, există şanse, să o încheiem în acest an”, a spus Gheorghe.

Petrom a anunţat miercuri că a decis ieşirea de pe piaţa produselor chimice până la sfârşitul anului 2010.

SURSA: Mediafax