"Au apărut ştiri privind intenţia OMV Petrom de a demola Arpechim, iar odată cu anihilarea capacităţii de rafinare de acolo lanţul de petrochimie pe care îl imaginam cu Oltchim ar fi aneantizat. Am avut în această dimineaţă discuţii cu conducerea OMV Petrom şi sunt mandatat să vă spun că OMV Petrom îşi va corela strategia privind Arpechim cu cea de reorganizare a Oltchim, astfel încât OMV Petrom să susţină eforturile Oltchim de reorganizare şi de repornire a întregii activităţi, inclusiv în ceea ce priveşte lanţul de petrochimie. Dacă Oltchim are o viziune privind integrarea organică a chimiei şi petrochimiei, aceasta nu va fi irealizabilă din cauza demolării Arpechim. OMV Petrom nu va proceda la demolarea Arpechim, ci va sta la dispoziţia noastră să discutăm cum putem integra în lanţul de producţie Oltchim şi Arpechim", a afirmat Varujan Vosganian.

Reprezentanţii Petrom au anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că societatea va continua activitatea de conservare a rafinăriei Arpechim până când va obţine autorizarea de demolare, în condiţiile în care nu va exista niciun cumpărător.

"Arpechim este oprit de trei ani, continuăm activitatea de conservare a acestei rafinării până când vom obţine autorizarea de demolare, dacă nu există niciun cumpărător", a afirmat directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.

Consiliul de Supraveghere al Petrom a decis în martie 2011 închiderea permanentă a rafinăriei Arpechim.