Omul de afaceri care vinde echipament petrolier în România, Rusia, Kazahstan şi alte ţări, face bilanţul afacerilor sale din domeniul agricol.

“În septembrie 2013 am înfiinţat societatea Agroserv Confind odată cu achiziţionarea terenului comasat 100% din zona Balş. Am avut dorinţa de a investi în agricultură pentru că, pe lângă petrol şi alte câteva domenii de activitate de interes autohton, consider că aceasta reprezintă o zonă de identitate naţională. Pe de altă parte, eram curios dacă din agricultură, în cazul respectării tuturor regulilor, se poate trăi. Am aflat că aproape se poate!” a spus Ioan Simion.

Iniţial omul de afaceri a investit în cele 250 de ha de teren comasat 100%  aproximativ 5 milioane de lei. Ulterior, a investit alte 6,5 milioane de lei în silozuri, rampe cu dispozitive de cântărire şi alte utilaje agricole. Ioan Simion intenţioneză ca în jurul Agroserv Confind să se formeze un întreg lanţ de producţie.

“Am investit în silozuri, care au o capacitate de stocare de 8.000 de tone, pentru că nu am vrut să vindem întreaga producţie direct după recoltare. Producţia păstrată am introdus-o pe piaţă treptat, în funcţie de evoluţia preţurilor la bursă. Capacitatea de stocare şi cea de prelucare de care dispunem este mult superioară suprafeţei pe care o exploatăm în prezent”, a mai precizat Simion.

În 2017, grâul şi floarea soarelui ocupă cea mai mare suprafaţă de teren cultivată de Agroserv Confind.

Ioan Simion a intrat în lumea antreprenoriatului în anul 1991, după ce şi-a deschis un service auto şi trecând apoi la construcţia de şuruburi şi alte elemente adiacente. Câţiva ani mai târziu a  început producţia de echipament pentru industria petrolieră în cadrul Confind Câmpina, iar din anul 2013 a extins zona activităţilor sale de bussines în domeniile agriculturii şi sănătăţii.Confind este în prezent proprietarul celui mai mare spital privat din judeţul Prahova, SANCONFIND.