Potrivit sursei citate, pe 27 decembrie, în jurul orei 05,00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean Vasyl H., în vârstă de 20 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Polonia. 

Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor. 

Astfel, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în rezervorul şi în două dintre roţile autoturismului, 950 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. 

Ţigările, în valoare de peste 1.330 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetăţeanul ucrainean a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei. 

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului, pe timpul desfăşurării unei misiuni de supraveghere şi control, au descoperit în apropierea graniţei mai multe colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană – 7.357 de pachete, în valoare de peste 86.000 lei. 

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanele implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.