De la ce firmă ai internet? De la firma lui George Soros. Acest răspuns îl vor putea da peste 500.000 de proprietari de locuinţe din Londra, în următorii 5 ani.

Hyperoptic, o firmă locală şi relativ nouă de fibră optică din Londra tocmai a primit o injecţie de capital de 50 de milioane de lire sterline, echivalentul a 75 de milioane de euro, de la un grup financiar, controlat de omul de afaceri George Soros.

Firma de internet, care afost înviinţată în urmă cu doar 3 ani, are în prezent doar 20.000 de clienţi în Londra şi doreşte să introducă servicii şi pentru companii dar să se şi extindă pe zona serviciilor IPTV şi cloud computing.

Ironia sorţii face ca investiţia lui Soros să fie exact în ţara în care în urmă cu 20 de ani Soros îi prăbuşea moneda cu un short-selling.

În 1992, a "scufundat" British Bank, câştigând de pe urma acestei operaţiuni un miliard de dolari. Din acelaşi an datează şi operaţiunea care a dus, în două etape, la devalorizarea lirei cu 30%, un fapt extrem de dăunător pentru debitul italian, episod pentru ale cărui consecinţe Italia plăteşte şi astăzi.