Potrivit unui studiu realizat de Paravion, tot mai mulți români profită de ofertele early booking și își caută deja sejururi pentru concediile pe care și le-au programat pentru prima jumătate a acestui an. Astfel, numărul pachetelor early booking vândute de Paravion în ianuarie a crescut cu 40% față de aceeași lună din 2015. Față de anii trecuți, se remarcă o creștere a ponderii celor care cumpără cât mai devreme sejururile în destinații exotice, pentru a profita de reducerile early booking. Dacă în urmă cu 2 ani, doar 20% dintre cei care cumpărat vacanțe mai scumpe de 1.300 de euro de persoană apelau la Early Booking, acum s-a ajuns la situați aîn care procentul celor interesati de astfel de oferte depăşeşte 45%.

Cele mai căutate destinații exotice sunt Punta Cana, unde 11 nopţi la un hotel de 5* costă 900 euro/persoana, Tenerife – 11 nopţi la un hotel de 5* costă 1.000 euro/persoana, Thailanda – unpachet de 12 nopți de cazare la un hotel 4* costă 1.060 euro/persoana. Cei care achiziţionează acest tip de pachete până în 29 februarie beneficiază de reduceri de până la 25% din valoarea pachetului. Potrivit companiei, circa 60% din totalul vânzărilor de pachete Early Booking au fost generate de destinațiile exotice, restul rezervărilor fiind făcute pentru vacanţe clasice de vară. De asemenea, din totalul pachetelor vândute luna trecută de agenție, 27% au fost comercializate într-o singură zi, pe 19 ianuarie.

”Tot mai mulți clienți caută destinații exotice, creșterea pe acest segment fiind de peste 50% comparativ cu luna ianuarie a anului trecut. Probabil și vremea rece din ianuarie ne ajută să vindem mai bine aceste destinații. Totodată, şi turiştii care dispun de bugete mare sunt atenţi la ofertele Early Booking în dorinţa de a face economii deoarece preferă să cheltuiască mai mult la destinaţie decât pepachetul de servicii.” declară Remus Vișan, Managing Director Paravion. Potrivit acestuia, cei care au optat pentru sejururile în destinații exotice precum Punta Cana, Tenerife sau Maldive, au plătit în medie 2.000 de euro pe pachetul pentru două persoane ce include cazarea la un hotel de 5 stele, în regim All Inclusive, transfer de la aeroport la hotel și bilete de avion.

Nu doar vacanțele exotice s-au vândut bine la început de an. Printre cele mai cumpărate pachete turistice prin Early Booking se numără și cele în Creta, Dubai sau Antalya, sejururile pentru pachetele charter tradiționale în Grecia sau Turcia fiind rezervate în special în lunile iulie – august. Pentru un sejur în Creta românii au plătit, în medie, 1.400 de euro pentru un pachet de două persoane, prețul incluzând biletele de avion, cazare cu demipensiune și cazare la un hotel de 5 stele. Cei care au optat pentru pachetele Early Booking în Dubai au plătit, în medie, 1.500 de euro pentru două persoane, tariful asigurând biletele de avion și cazarea cu mic dejun la un hotel de 4 stele. Turiştii care și-au achiziționat sejururi în Antalya au plătit, în medie, 1.700 de euro pentru un pachet pentru două persoane, care include biletele de avion șicazare în regim All Inclusive la un hotel de 5 stele.