De asemenea, în carantină instituţionalizată sunt plasate 647 persoane, iar alte 2.120 au ieşit de sub incidenţa acestei măsuri până în prezent.

Prefectura Suceava a precizat că 1.510 persoane au fost externate din spital, 1.419 au fost declarate vindecate, iar conform evidenţelor Direcţiei de Sănătate Publică Suceava s-au efectuat în judeţ 14.058 teste.

Menţinerea ordinii şi siguranţei publice

Pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, pe raza judeţului Suceava au acţionat 386 de poliţişti, 99 de jandarmi, 4 poliţişti de frontieră, 93 poliţişti locali şi 21 militari MApN.

În ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate în contextul evoluţiei COVID-19, în ultimele 24 de ore, în 80 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină, au fost verificate 520 persoane cu privire la respectarea interdicţiilor impuse şi nu au fost aplicate sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare, fiind constatate şi aplicate nouă de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 22.610 lei.

În perioada de referinţă a fost depistată o persoană care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei şi a fost sancţionată contravenţional.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava şi pentru asigurarea zonei de protecţie au constatat zece fapte de natură contravenţională, dintre care una pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie, valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de 3.770 lei.