Peste 4.000 de intervenţii în ultimele 24 de ore pentru personalul din structurile MAI

În decursul ultimelor 24 de ore, personalul din cadrul structurilor operative ale Ministerului Afacerilor Interne a fost implicat în gestionarea a 4.234 de evenimente. Dintre acestea, 2.754 de intervenții au fost dedicate menținerii ordinii publice, în timp ce 1.480 de acțiuni au vizat gestionarea situațiilor de urgență, conform informațiilor furnizate de MAI.

Oamenii legii au fost la post având în vedere minivacanţa de Sfântul Andrei şi Ziua Naţională.

„Poliţiştii, poliţiştii de frontieră, jandarmii şi pompierii au fost la datorie şi în penultima zi a minivacanţei prilejuite de Ziua Naţională a României şi Sărbătoarea Sfântului Andrei, principalele linii de acţiune fiind prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, siguranţa rutieră, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, supravegherea frontierei de stat şi gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă”, se arată într-un comunicat al MAI de duminică, 3 decembrie.

Personalul MAI a intervenit la 4.234 de evenimente, dintre care 2.754 circumscrise menţinerii ordinii publice şi 1.480 pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, transmite instituţia.

Şoferii inconştienţi care conduc sub influenţa alcoolului sau a drogurilor

Având în vedere condiţiile specifice de iarnă din aceste zile şi traficul rutier crescut, ca urmare a minivacanţei, poliţiştii rutieri au acţionat, la nivelul întregii ţari, pentru fluidizarea circulaţiei pe cele mai aglomerate drumuri, prevenirea accidentelor şi depistarea conducătorilor auto care pot reprezenta un pericol.

Având în vedere încălcările de legislaţie depistate în teren, poliţiştii rutieri au lăsat mai mulţi şoferi fără permis de conducere sau certificat de înmatriculare. Mai exact, au fost retrase 611 permise de conducere (dintre care 108 pentru consum de alcool şi 7 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise), precum şi 296 certificate de înmatriculare.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 912 posibile infracţiuni, peste 23% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totul s-a întâmplat în ultimele 24 de ore, potrivit MAI.

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 146 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 155 de fapte penale. Faţă de 18 de persoane au fost dispuse măsuri preventive. Tot sâmbătă, au fost depistate şi 10 persoane urmărite naţional sau internaţional.

Amenzile aplicate de poliţişti şi jandarmi în ultimele 24 de ore s-au ridicat la peste 3,1 milioane de lei, în urma a 7.910 contravenţii. La rândul lor, pompierii au efectuat 18 controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 93 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 192.000 lei.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situaţii de urgenţă.