Poliţiştii au aplicat, în ultimele 24 de ore, pentru neregulile constatate, 9.270 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 3.500.000 de lei.

Sute de permise, reținute de Poliție

„La data de 4 iunie, poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 295 de acţiuni şi au intervenit la 2.728 de evenimente, dintre care 2.290 au fost sesizate de cetăţeni prin 112. Poliţiştii au intervenit la peste 2.700 de solicitări ale cetăţenilor, fiind sesizate peste 700 de infracţiuni”, informează un comunicat transmis luni de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

De asemenea, au fost depistate 14 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma activităţilor, au fost sesizate 767 de infracţiuni, în cauzele instrumentate fiind dispuse 12 măsuri preventive.

„Poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic, fiind constatate 157 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost reţinute 758 de permise de conducere, dintre care 352 pentru viteză, 91 pentru consum de alcool şi şase pentru droguri”, arată sursa citată.

Totodată, au fost retrase 271 de certificate de înmatriculare.

Campanie de prevenire a accidentelor

În plus, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a informat despre continuarea, în săptămâna 5-11 iunie, a acţiunilor în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere.

„În săptămâna 5 – 11 iunie a.c., la nivel naţional, poliţiştii rutieri desfăşoară acţiuni, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere pe drumurile publice. Principalele obiective ale acţiunii sunt impunerea respectării regimului legal de viteză, combaterea abaterilor săvârşite de către pietoni şi neacordării priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor şi combaterea abaterilor săvârşite de către pietoni şi biciclişti”, au transmis reprezentanţii IGPR.

Astfel, luni (5 iunie), vineri (9 iunie), sâmbătă (10 iunie) şi duminică (11 iunie), poliţiştii vor acţiona pentru combaterea încălcării normelor legale privind viteza de deplasare, în timp ce marţi (6 iunie) şi joi (8 iunie) aceştia vor acţiona preponderent pentru constatarea şi sancţionarea abaterilor săvârşite de către pietoni şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor.

De asemenea, şi miercuri (7 iunie) poliţiştii vor efectua acţiuni pentru combaterea abaterilor săvârşite de către pietoni şi biciclişti.